Werk

Wat is online recruitment?

posted by Eva 16/11/2017 0 comments

Online recruitment. Dat is tegenwoordig dé methode om te gebruiken wanneer je op zoek bent naar nieuw personeel voor jouw bedrijf. Maar wat wordt er nou eigenlijk precies bedoeld met deze term? Recruitment is eigenlijk niets anders dan het alom bekende werving en selectie. Dat dit tegenwoordig online, dus op internet, gebeurt is niet zo verwonderlijk in deze tijd waarin internet een belangrijke rol heeft ingenomen in ons dagelijks leven. Bij werving en selectie wordt er gezocht naar de best gekwalificeerde en beschikbare kandidaat voor een bepaalde functie. Dit kan iemand van binnen of van buiten het bedrijf zijn. Inbegrepen is het hele proces van het identificeren van geschikte kandidaten, een selectie hieruit maken en het uiteindelijke in dienst nemen van de meest bij het bedrijf passende kandidaat. Degene die deze werving en selectie uitvoert wordt de recruiter genoemd. Een recruiter kan werkzaam zijn bij een uitzendbureau, intern binnen het eigen bedrijf of bij een recruitmentbureau. Heb jij zelf niet de tijd of de middelen om actief op zoek te gaan naar een nieuwe collega kan je de hulp inschakelen van een recruitmentbureau.

Waar ga jij online recruiten?
Bij online recruitment is het belangrijk om het functieprofiel voor de vacature duidelijk en op een manier te schrijven die jouw doelgroep aanspreekt. Daarnaast is het van belang dat je na gaat bij welke sociale media je de doelgroep waar jij naar op zoek bent kunt bereiken. In de praktijk blijkt namelijk dat bij jongeren bijvoorbeeld Facebook de meeste resultaten geeft, terwijl je oudere, meer ervaren werkzoekenden eerder tegen komt op websites als LinkedIn. Zorg ervoor dat jouw bedrijf zichtbaar is op het sociale media kanaal waar jouw kandidaten zich bevinden. Omdat lang niet iedereen zich op sociale media begeeft, is het nog altijd erg belangrijk om een recruitmentwebsite te hebben. Deze kan als uitgangspunt worden gebruikt wanneer je online op zoek gaat naar geschikte kandidaten voor jouw vacatures. Op deze website kan jij jouw bedrijf neerzetten zoals jij graag wil dat het overkomt. Je geeft kandidaten er een indruk van de instelling en sfeer binnen jouw bedrijf mee. Bovendien zorgt de website ervoor dat jouw bedrijf, en daarmee ook jouw vacatures, vindbaar zijn op internet.

De vooruitgang
Online recruitment richt zich vooral op het ‘normale’ internet gebruik vanaf een pc. Er is echter een trend dat men steeds meer gebruik gaat maken van mobiel internet, waarmee wordt bedoeld dat mensen steeds meer hun telefoon gaan gebruiken om te internetten. Daarom is het belangrijk dat jij met jouw online recruitment ook de nodige aandacht besteedt aan deze vorm van internet. zorg ervoor dat jouw website mobiel vriendelijk is en dat je een campagne hebt die specifiek gericht is op mobiel internet gebruikers. Sociale media worden, naast de traditionele vacaturewebsites, steeds belangrijker bij het vinden van nieuwe collega’s. Zorg er daarom dus voor dat je goed zichtbaar bent op de sociale media kanalen en dat je jouw bedrijf goed neerzet. Aangezien verschillende doelgroepen zich over het algemeen op verschillende sociale media begeven, moet je daar rekening mee houden op welke vorm van sociale media jij jouw netwerk wilt opbouwen.

Bron: https://www.bapas.nl/online-recruitment

 

 

Ook interessant

Leave a Comment