VacaturesWerk

Proces engineer vacature die precies op jou aansluit!

posted by Eva 14/06/2022 0 comments

Op zoek naar een baan als proces engineer? Dan staan er waarschijnlijk veel bedrijven te popelen om je aan te nemen. Als proces engineer ben jij een key factor in het productieproces. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van proces strategieën om zo de productie te verbeteren. Ook coach en train je productiemedewerkers. Jouw taak is om de productie zo efficiënt te laten verlopen en dat maakt je onmisbaar op werkvloer. Er is dus een grote kans dat er momenteel een goede proces engineer vacature open staat die je wel wat lijkt. Hoe zorg je ervoor dat je opvalt tussen de kandidaten en wordt aangenomen? Hieronder vind je een aantal tips voor het opstellen van je cv, de inhoud van je motivatiebrief en je houding tijdens het sollicitatiegesprek!

De gevraagde kennis in een proces engineer vacature

Als proces engineer wordt een bepaald niveau aan kennis verwacht. In een proces engineer vacature zullen de volgende punten dus zeker worden aangekaart: allereerst zoeken ze natuurlijk iemand met gerelateerde afgeronde opleiding. Een hbo/wo-opleiding in Engineering is een must. Verder wordt er ook vaak gevraagd naar ervaring in engineering software systemen en ervaring met Minitab. Als proces engineer zul je voornamelijk met Minitab aan de slag gaan, dus zorg dat je aantoonbaar goed bent in dit programma. Ook zoeken ze iemand die bekend is met gezond- en veiligheidsvoorschriften en zich hier strikt aan houdt.

Zo pas jij in het gezochte profiel van een proces engineer

Naast de nodige kennis zijn er ook een aantal vaardigheden die je zeker in huis moet hebben. Ga je reageren op een proces engineer vacature, benoem dan zeker dat je een analytische denker bent. Jij bent een probleemoplosser en daar hoort een analytische werkstijl bij. Verder moet je beschikken over geavanceerde technische vaardigheden. Iets wat vergeten wordt, maar nog altijd even belangrijk is, zijn je communicatieve vaardigheden. Als proces engineer zul je anderen moeten aansturen en je plannen kunnen presenteren. Geef dus duidelijk aan dat je schriftelijke en verbale communicatie op een hoog niveau zitten. Als jij een overtuigende spreker bent is dit ook een goed punt om te benoemen. Je moet tenslotte je collega’s kunnen overtuigen dat jouw oplossingen en verbeteringen het verschil gaan maken. 

De verantwoordelijkheden van een proces engineer

In een proces engineer vacature worden vaak je verantwoordelijkheden al benoemd. Nog niet in detail, maar dat is iets waar jij op in kan spelen. Laat zien dat je veel in huis hebt en bereid bent om hard aan de slag te gaan. Laat zien dat jij in staat bent om met oplossingen en nieuwe invalshoeken te komen om het productieproces nog verder te verbeteren. Geef aan dat je nieuwe bevindingen goed kan communiceren met het management. Daarnaast is veiligheid op de werkvloer altijd een goed onderwerp om te bespreken. Reageer je op een proces engineer vacature, benoem dan in je motivatiebrief dat veiligheid altijd voorop staat. Je weet precies hoe je risicoanalyses moet uitvoeren en je zal regelmatig controleren hoe de veiligheid op de werkvloer erbij ligt.

Ook mechatronica vacatures en andere functies vind je bij ons! 

Ook interessant

Leave a Comment