Werk

Rollenbanen, wat zijn dat?

posted by Eva 21/10/2016 0 comments

Rollenbanen, die tot de interne transportmiddelen worden gerekend, ziet men zeer veel in bedrijven. Daar is natuurlijk een reden voor. Door het gebruik van rollenbanen hoeven de werknemers niet zo vaak en te lang te tillen. Het product wordt op de rollenbaan geplaatst en kan dan door middel van handkracht voort worden geduwd. De werkgever voorkomt op deze manier dat werknemers vaak thuis zullen blijven in verband met rugklachten. Hoe minder een werknemer ziek is hoe beter dat is voor de werkgever. Men zal ze zeker toepassen wanneer er met een vaste regelmaat pakjes van de ene zijde van het bedrijf naar de andere zijde moeten worden vervoerd. Dan is het grote voordeel van de werknemer dat hij niet lang hoeft te tillen. Hij plaatst het pakje op de rollenbaan en kan dan gemakkelijk worden verplaatst.

Soorten

Er zijn meerdere soorten rollenbanen. Je kan gebruik maken van een vaste rollenbaan die eventueel elektrisch aangedreven kan worden. Deze elektrisch aangedreven rollenbanen moeten zeer goed worden afgeschermd. Ze zijn gemakkelijk maar gevaarlijker dan een gewone rollenbaan. Je moet voorkomen dat je met je handen tussen de rollen zit. Ook voor je kleren is het belangrijk dat je voorzichtig bent en niet tussen de rollen komt. Er kunnen daarbij anders vreeslijke ongelukken plaatsvinden.

Er zijn ook telescoop rollenbanen. Bij deze rollenbanen is het mogelijk dat ze worden uitgetrokken tot op de plaats waar de pakketten naar toe moeten worden verplaatst. Heb je de rollenbaan niet meer nodig dan kun je ze eenvoudig weer inkorten.

De harmonica rollenbanen zijn zeer praktisch. Je kan deze rollenbaan verlengen maar ook gemakkelijk om hoek laten gaan. Je kan hem ook nog eenvoudig langer en korter maken. Deze rollenbanen kunnen eventueel ook elektrisch worden aangedreven. Dergelijke rollenbanen worden vaak in magazijnen gebruikt. Wanneer er vrachtwagens geladen en gelost moet worden zijn ze ideaal.

Rollenbanen dienen er dus vooral voor om het ziekteverzuim terug te dringen en de werkzaamheden prettiger te maken.

Ook interessant

Leave a Comment