Financieel

Een assistent accountant

posted by Eva 11/10/2016 0 comments

Iedereen heeft weleens gehoord van dit beroep, een assistent accountant houdt zich onder andere bezig met de cijfertjes. Dit is niet het enige wat een assistent accountant doet, ook houden ze zich bezig met boekhouding en dit doen ze vooral voor andere bedrijven. Het is vaak een drukke periode voor een assistent accountant rond de maand april, in deze maand moeten namelijk alle bedrijven de jaarrekening klaar hebben liggen. Een assistent accountant moet deze goed keuren en deze wordt dan ook gecontroleerd of het allemaal klopt en of er geen fouten in zitten. Het controleren en goedkeuren wordt niet zomaar uitgevoerd, dit wordt gedaan door middel van een uitgebreide analyse. Dit is vaak te moeilijk voor een bedrijf om zelf uit te voeren en daarom wordt er een assistent accountant ingeschakeld om dit te doen.

Hoe word je een assistent accountant?

Je wordt natuurlijk niet zomaar een assistent accountant, hiervoor moet je eerst een opleiding volgen. Door een mbo-opleiding op niveau 4 te volgen voor assistent accountant kan je terecht komen bij een accountantskantoor. Je kan deze opleiding afronden in 3 jaar, hierna kan je er nog voor kiezen om een hbo-opleiding te volgen, hier leer je nog meer over het vak. Vooral doordat er bij de hbo-opleiding veel stages moeten worden gevolgd leer je veel in de praktijk en hoe het er echt aan toe gaat in het bedrijfsleven.

Accountancy vacatures

Heb je de opleidingen afgerond en heb je een diploma voor assistent accountant behaald, dan mag je officieel aan het werk gaan als assistent accountant. Natuurlijk moet je dan wel eerst een baan vinden, je kunt op zoek gaan naar vacatures en gaan solliciteren om op deze manier een goede baan te krijgen. Online kan je veel verschillende vacatures vinden, zo ook op Profilink.nl, hier vind je de beste vacatures gerelateerd aan accountancy.

Ook interessant

Leave a Comment