Werk

Vakantiewerk voor studenten in Brabant

posted by Eva 28/11/2018 0 comments

Brabant is een stad vol gezelligheid voor en door studenten. Er is een hoop te doen, zien en beleven. Als student heb je alleen niet altijd het geld om zoveel leuke dingen te doen. Laten wij daar nou net de oplossing voor hebben! Jawel, een baan waarbij je alleen in de vakantie werkt. Wij helpen je aan het leukste studentenwerk, door in dit artikel te vertellen hoe je aan vakantiewerk komt.

Begin bij een uitzendbureau

Om te beginnen raden wij aan eens een kijkje te nemen bij een uitzendbureau. Bij een offline uitzendbureau word je heel persoonlijk geholpen, maar is het aanbod vaak niet zo breed. Een alternatief is een online uitzendbureau. Een online uitzendbureau is ideaal voor studenten, omdat zij een groot aanbod aan banen en klusjes hebben voor studenten. Daarnaast is het zo dat je niet een dag hoeft te plannen waarop je de stad ingaat om naar een uitzendbureau te gaan. Na je colleges kan je gewoon op je laptop, voor de tv, zoeken naar een leuke baan. Als je bijvoorbeeld studentenwerk in Tilburg zoekt, hoef je niet naar Tilburg, Je kan vanaf elke locatie zoeken naar vakantiewerk in Tilburg.

Een baan zoeken in de buurt

Als je naar alle vacatures in Brabant kijkt, word je niet heel veel wijzer. Er zijn zoveel banen beschikbaar in heel Brabant, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom kan je bij het zoeken van een bijbaan beter specifiek benoemen in welke stad je wil werken. Zoek bijvoorbeeld op: Studentenwerk Tilburg. Dan zul je ook een hoop vakantiewerk in Tilburg tegenkomen bij de zoekresultaten.

Waarom vakantiewerk

Vaak hebben studenten het erg druk met de studie die ze volgen. Een parttimebaan kan ten koste gaan van de studie. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar er moet wel wat geld verdiend worden om in het weekend af en toe wat leuks te kunnen doen. De oplossing daarvoor is vakantiewerk. De perfecte flexibele bijbaan, waarbij je niet in de knoop komt met je studie.

Aanbod in vakantiewerk

We hebben al laten vallen dat er veel vakantiewerk en klusjes te doen zijn voor studenten. Hieronder worden er een paar voor je opgenoemd.

  • Postbezorger: een baan als postbezorger is altijd beschikbaar voor studenten. Het voordeel van post bezorgen is dat je niet de hele dag aan het werk bent. Meestal doe je dit een ochtend. Zo heb je nog de hele dag om te genieten van je vakantie en heb je toch geld verdiend. In de winter is het misschien minder fijn als het regent, maar daar staat tegenover dat jij in de zomer lekker buiten bezig bent terwijl de zon schijnt.
  • Horeca: er zijn voor studenten die op zoek zijn naar vakantiewerk, veel vacatures beschikbaar in de horeca. Of je nu ergens achter de bar, op een terras of in een restaurant wil werken. Een groot voordeel van een bijbaan in de horeca is dat je flexibele werktijden hebt. Hierdoor kan je zelf bepalen of je liever overdag of in de avond werkt. Daarnaast krijg je in de horeca vaak fooi, en een extraatje is natuurlijk altijd welkom.
  • Promotiewerk: Een baan die heel flexibel is, is promotiewerk. De taken lopen uiteen van flyeren tot werken op festivals. Je staat voor een merk op een locatie, en promoot daar het merk door flyers en/of samples uit te delen.

 

Zo zie je dus dat er veel banenaanbod is voor studenten die op zoek zijn naar vakantiewerk. Door die vorm van een bijbaan heb je geen problemen met het combineren van studie en werk. Ideaal als studentenwerk dus!

Ook interessant

Leave a Comment