Internet

De blauwe vinkjes van Whatsapp

posted by Eva 10/11/2014 0 comments

Whatsapp is de allergrootste berichtendienst in de wereld voor op je telefoon en tablet. In november 2014 kwam de app met een grote aanpassing. Sinds deze maand is het mogelijk om via blauwe vinkjes te zien wie jou bericht daadwerkelijk gelezen heeft. Over het algemeen wordt dit door de meerderheid niet gewaardeerd, aangezien je privacy nu geschonden wordt. Er zijn in totaal drie verschillende statussen waarop je berichtje gezet kan worden.

Enkel grijs vinkje

Als je een video, foto, spraakbericht of een simpel tekstbericht stuurt via Whatsapp krijg je in eerste instantie een enkel grijs vinkje te zien achter je bericht. Dit betekent dat je bericht verstuurt is. Dit heeft nog helemaal niets te maken met de gelezen of ongelezen status van je bericht. Wanneer je bericht niet verstuurd kan worden, krijg je een klokje achteraan je bericht te zien. Dit zie je vaak wanneer je geen bereik hebt of je internet het niet doet.

Dubbel grijs vinkje

Als er twee grijze vinkjes achter je bericht komen te staan betekent dit dat je bericht niet alleen verstuurd is, maar ook is ontvangen door de andere persoon. Nog steeds kun je hier niet van afleiden of je bericht gelezen is of niet. Het enige wat je nu kan concluderen is dat het bericht juist is binnengekomen op het toestel van de ander. Stel dat jij nou wel een goed bereik heeft, en de ander niet, dan zie je waarschijnlijk maar één grijs vinkje.

De gevreesde blauwe vinkjes

De nieuwste toevoeging op het gebied van de vinkjes zijn de twee blauwe vinkjes achter je bericht. Hiermee wordt aangegeven dat je bericht correct verstuurd, ontvangen én gelezen is door de ontvanger. Zelfs in de groepsgesprekken kun je precies zien wie er je bericht gelezen heeft en wie dit nog niet heeft gezien. Dit kun je zien door op de info te klikken van het desbetreffende bericht. Hier staat aangegeven wie het heeft gelezen en wie niet.

Het kan echter wel voor veel opschudding en ruzies zorgen. Als jij even de tijd niet hebt om te reageren, maar wel om het bericht te lezen, kun je al snel de volle lading van je vriend of vriendin krijgen als je niet reageert. Ik vind het persoonlijk te ver gaan om nou zoveel waarde aan een blauw vinkje te hechten. Hou in je achterhoofd dat niet iedereen een bericht kan lezen én direct kan terug typen.

Ook interessant

Leave a Comment