Financieel

Bezwaar maken tegen de beslissing van het UWV

posted by Eva 17/12/2018 0 comments

In Nederland hoeft niemand echt arm te zijn

Niet iedereen in Nederland heeft het goed, maar ook niemand hoeft zo arm te zijn dat hij of zij haar eten niet kan betalen! In Nederland hebben we namelijk een sociaal minimum. Iedereen moet dit bedrag verdienen of uitgekeerd krijgen om te kunnen leven in Nederland. Indien iemand werkloos wordt of niet kan werken hebben we allerlei vangnetten. Als iemand een uitkering onder het sociaal minimum krijgt dan zal deze persoon in aanmerking komen voor een toeslag. In principe is dit in Nederland dus allemaal uitstekend geregeld. Het UWV is de organisatie die verantwoordelijk is voor de meeste uitkeringen en sociale voorzieningen. Beslist het UWV dat jij niet het recht hebt op een uitkering, maar denk jij van wel? Dan kan je UWV bezwaar maken.

Wanneer heb je het recht op ziekengeld?

Als jij een baan hebt en plotseling ziek wordt dan zal je baas jou gewoon door moeten betalen. Je baas is in de meeste gevallen verplicht om dit twee jaar te blijven doen. Er zijn echter ook uitzonderingen. Een uitzondering is bijvoorbeeld wanneer je een tijdelijk contract had en deze in die twee jaar afloopt. Je baas zit dan niet meer vast aan het contract en hoeft je niet langer door te betalen. Op dit moment kom je in aanmerking voor ziekengeld. Soms wordt dit echter geweigerd door het UWV. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn wanneer ze bij het UWV vinden dat jij niet arbeidsongeschikt bent. Gelukkig is het te bewijzen dat dit wel het geval is. Hiervoor kan je het beste wel een erg goede advocaat inschakelen.

Wanneer krijg je een werkloosheidsuitkering?

De werkloosheidsuitkering krijg je als je gewerkt hebt maar nu werkloos bent geworden. Je krijgt maandelijks een percentage van wat je verdiende toen je nog wel werkte. Kom je op deze manier onder het sociaal minimum? Dan krijg je nog een toeslag om ervoor te zorgen dat je toch nog op het sociaal minimum zit. Het UWV kan weigeren je een uitkering te geven als er sprake is van verwijtbare werkloosheid. Ook in dit geval kan je bezwaar maken en tot tweemaal in beroep gaan. Het is belangrijk dat je deze kansen niet verspilt maar direct een goede advocaat inschakelt. Deze advocaat zorgt ervoor dat je goed kan bewijzen dat jij de uitkering echt hoort te krijgen.

Een goede advocaat inschakelen

Ook bij het UWV worden er fouten gemaakt. Het is dan belangrijk dat deze fout zo snel mogelijk rechtgezet wordt. Hoor jij een uitkering te krijgen maar weigert het UWV deze? Dan zal je een goede advocaat moeten vinden die jou kan helpen. Een van de beste advocaten op dit gebied is Mr. Van Wegen. Deze advocaat heeft jarenlange ervaring met vergelijkbare zaken. Mr. Van Wegen is namelijk een advocaat gespecialiseerd in socialezekerheidsrecht. Het is erg aan te raden om eens op de website van deze advocaat te kijken indien je bezwaar wilt maken tegen het UWV.

Ook interessant

Leave a Comment