Telefonie

Beter werken door Smartphone?

posted by Eva 22/12/2016 0 comments

De smartphone is niet meer weg te denken uit onze maatschappij, bijna iedereen heeft er wel een en de meeste mensen communiceren tegenwoordig met elkaar via hun Smartphone. Door de vele vergelijk sim only sites kan men immers eenvoudig een goedkoop mobiel abonnement met internet afsluiten. Even snel een WhatsApp bericht sturen met een foto of een Facebookberichtje via Messenger, tegenwoordig een fluitje van een cent dankzij het snelle 4g netwerk. Veel mensen sturen bijvoorbeeld geen kerstkaarten meer maar maken online een leuke kerstkaart en plaatsen die op de tijdlijn van Facebook of sturen de kaart via een persoonlijk bericht naar kennissen en/of familie.

Smartphone als kantoor?

Maar naast al die ontspanning en entertainment kan de Smartphone ook goed ingezet worden bij het werk. Er zijn bijvoorbeeld hele handige apps te krijgen om bijvoorbeeld online een planning te maken, vooral interessant voor zelfstandig ondernemers en ZZP’ers, maar uiteraard ook voor studenten en werknemers in loondienst. Dat scheelt een hoop tijd en kan bijzonder efficiënt zijn. Maar door de grote opslagcapaciteit kunnen er ook veel contacten in de smartphone worden gezet met aanvullende informatie zoals facebook account, adresgegevens, nummer thuis, mobiel nummer, foto’s en ga zo maar door. Dat kan best handig zijn, zeker als de contacten aan WhatsApp zijn gekoppeld en je even snel een bericht naar iemand wilt sturen.
Daarnaast moeten we natuurlijk niet vergeten dat we met onze smartphone de beschikking hebben tot razendsnel mobiel internet. Even een zakelijk adres opzoeken van bijvoorbeeld een leverancier of gewoon zoeken naar dat specifieke product dat u op dat moment nodig hebt. Kortom, tegenwoordig worden smartphones bijna als kantoor gebruikt, ze zijn in ieder geval een handige ondersteuning voor het werk. Wel moet ervoor worden gewaakt dat uw personeel natuurlijk niet de hele dag door privéberichtjes aan het versturen is en niet goed aan het serieuze werk toekomt. Maar dat is relatief snel in te schatten omdat u als werkgever, als het goed is, ongeveer wel weet wat een werknemer in een bepaalde periode kan/moet presteren.

Minder in de file naar en van het werk?

En er zijn ook bijzonder handige navigatieapps en routeplanners te krijgen voor onze Smartphone die aangeven waar de files staan en wat de snelste weg naar huis is. Toegegeven, dat betekent niet dat u direct veel sneller thuis bent, meer mensen gebruiken namelijk een dergelijke app, maar het kan wel schelen als u niet die file van 20 kilometer in hoeft te rijden, maar net op tijd een afslag kan nemen om met een kleine omweg toch wel een stuk sneller thuis te zijn. Aan de andere kant zijn er ook signalen dat we door de smartphone langer in de file staan omdat al dat appen vertraging oplevert.

Ook interessant

Leave a Comment